.

Ergotherapie voor mantelzorgers

Ruim 10 procent van de Nederlanders tussen de 15 en 65 jaar zorgt voor een langdurig ziek of hulpbehoevend familielid. (bron: cbr)

Als mantelzorger heeft u een erg belangrijke, maar tevens vaak belastende rol. 
Een zeer belangrijk aspect van ergotherapie voor mantelzorgers is het voorkomen van overbelasting, zowel fysiek als psychisch. Fysieke klachten zoals rug-, nek en schouderklachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door (te) zwaar of 'verkeerd' tillen. Psychische klachten als stress of onzekerheid komen ook vaak voor.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

ErgoINzicht ondersteunt u als mantelzorger ter voorkoming van fysieke en/of psychische overbelasting. Samen kijken we naar de activiteiten die u uitvoert en de mogelijke valkuilen en risico's die daar bij komen kijken.

Enkele voorbeelden: 

  • Het adviseren tijdens de uitvoer van bepaalde activiteiten. Bijvoorbeeld de houding die u aanneemt tijdens het wassen en aankleden, het eten geven of de transfers.
  • Het opnieuw inrichten van de omgeving
  • Het adviseren van geschikte hulpmiddelen
  • Hulp bij de aanvraag van hulpmiddelen en voorzieningen

 
Doordat u duidelijkheid krijgt rondom de uitvoer van de activiteiten, zal een stuk stress en onzekerheid weggenomen worden.

Ook kunnen we overleggen wat alternatieven zijn als de zorg voor uw naaste te zwaar geworden is. Dit zal ook in overleg gebeuren met de huisarts of praktijkondersteuner.

Voor meer informatie over ergotherapie voor mantelzorgers kunt u contact met ons opnemen.

E-mailen
Bellen
Map
Info