.

Ergotherapie bij restklachten na Covid-19

De ergotherapeuten van ErgoINzicht zijn gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van mensen die Corona hebben gehad. 

Door middel van diverse cursussen, webinars en richtlijnen hebben wij ons verder verdiept in dit onderwerp, om onze cliënten nog betere zorg te kunnen bieden. Momenteel zien wij enorm veel mensen die restklachten houden na het doormaken van een covid infectie en die daardoor moeite hebben om hun dagelijkse activiteiten op te pakken of uit te breiden. 

Onze begeleiding richt zich veelal op het onderwerp 'Belasting vs. Belastbaarheid': wat kan ik op een dag en wat doe ik eigenlijk allemaal op een dag? Zoals thuis als eventueel op het werk. Hierbij kijken we zowel naar de fysieke, cognitieve als ook emotionele in- en ontspanning. Zaken als ademhaling, krachtsinspanning, energieverdeling en prikkelverwerking komen hierbij allemaal aan bod. Het doel is om een juiste balans te vinden van waar uit een opbouw gemaakt kan worden. 

Wanneer er sprake is van overprikkelingsklachten, dan kan ervoor gekozen worden om te behandelen volgens het ASITT protocol. Voor meer informatie over deze behandelmethode, klik hier.

Op deze zorg zijn de regels van de regeling Herstelzorg van toepassing. Voor meer informatie over deze regeling, klik hier

In Goirle is Brigit onze gespecialiseerde therapeut op dit gebied, in Dongen is dit Marloe. Voor meer informatie over onze behandelaren, klik hier.

Mocht u benieuwd zijn of wij iets voor u of uw naaste kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. 

E-mailen
Bellen
Map
Info