.

Hulpmiddelen en voorzieningen

ErgoINzicht heeft als doel om u zo optimaal mogelijk te laten functioneren in uw dagelijks leven.
Hierbij zullen we natuurlijk eerst bekijken of dit bereikt kan worden door middel van oefening, het geven van instructies of het aanpassen van uw werkwijze.

Mocht dit niet voldoende zijn, dan heeft u mogelijk een hulpmiddel nodig om bepaalde activiteiten weer (veilig) zelfstandig uit te kunnen voeren.
Deze hulpmiddelen en voorzieningen zijn veelal te verkrijgen via de WMO/gemeente, de zorgverzekeraar of het zorgkantoor.

Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een scootmobiel, woningaanpassing, rolstoel, hoog-laag bed of een aangepaste stoel. Tevens hebben wij uitgebreide ervaring in het adviseren en aanvragen van complexe voorzieningen m.b.t. bijvoorbeeld omgevingsbesturing, computeraanpassingen of aangepaste rolstoelbesturing.

Naast hulpmiddelen en voorzieningen die u kunt aanvragen, zijn er ook (vaak kleinere) hulpmiddelen op de markt die u zelf kunt aanschaffen. Ook hierin kunnen wij u natuurlijk adviseren. Vaak is het zelfs mogelijk om deze hulpmiddelen eerst uit te proberen via ErgoINzicht, alvorens u deze aanschaft. Hiervoor hebben wij een samenwerkingsverband met Hulpmiddelen Nederland.


Voor meer informatie over ergotherapie bij de advisering en aanvraag van hulpmiddelen kunt u contact met ons opnemen.

E-mailen
Bellen
Map
Info